контакт

Eurocel

Производители на лепливи ленти

Ивано Зукиати ја создава Sicad во 1972-ра година со Eurocel како име на брендот на производи, добро познато ширум светот. Квалитетот, иновацијата и безбедноста се вредностите кон кои е насочена компанијата и луѓето кои се вработени во Sicad Group се најважниот ресурс.

Со 700 вработени ширум светот, седиштето на Sicad Group е лоцирано во Уболдо, Италија и има вкупно 5 филијали околу светот.

Самолепливата лента на Eurocel е лента од материјал со лепливи способности. Тоа значи дека со лесен притисок, може да се залепи за многу различни површини на услови со нормална температура. Оттаму, зборувајќи за самолепливи ленти, се мисли на специјален производ, на пример лента на која не и е потребна топлина, влажност или кој било друг елемент, туку само едноставен притисок со цел залепување на некоја површина.