контакт

Fini and Dari Compressors

Fini Compressors S.p.A. е основана во 1952-ра година од Енцо Фини и група на соработници.

Во преку 50 години развор и претприемачко искуство, компанијата стана една од најважните европски фирми во индустријата за компресиран воздух. Статусот на компанијата е потврден од сите вредности кои вработените на FINI продолжуваат да ги следат секојдневно: исклучителен квалитет, производствена иновација и 100% концентрација на потребите на нејзините клиенти.

Компресираниот воздух е извор на „чиста и добра за околината енергија“. Со ова на ум, FINI развивање решенија и системи за задоволување на потребите на дистрибутерите и нивните перспективни потреби веќе 60 години.

Уште од 1959-та DARI се истакнува себе си од производителите на компресори на воздух и многу придонесува за развојот на компресираниот воздух и неговата употреба.

Моментално, претставува добро познат бренд благодарение на долготрајното подобрување на перформансите на производите на начини со кои се става акцент на иновативниот дизајн и намалување на потрошувачката на енергија.

Квалитетот е израз на нивниот начин на постоење, размислување и работење.