контакт

CEBORA

Компанијата е основана од страна на Емилиано Генарали во 1954 кога оригинално беше наречена СЕВ (Електромеханички Конструктор Болоња).

Првата линија на производи оформена од Компанијата биле батерии за полнење и обложени електроди за заварување.

Во 1963 СЕВ се обедини со ОРА компанија за производство на додатоци за тркала и со гордост ја претставија новата команија CEBORA. Во тоа време групата на вработени броеше 40 луѓе со годишен промет од 2.000.000.000 Италијански лири.

Подоцна парче од метал го притисна планот за способноста на Cebora да произведува свој метал како и кабини за машини за заврување и полначи за батерии. Развивањето и проширувањето на Cebora продолжи низ '60-те и во '70-те и во почетокот на 1980 беше изградена нова зграда во Кадриано ди Гранароло ( Болоња). Двете девизии: Заварување и индустрија, имаа целосна организација и операциона независност.