kontakt

USAG

Marka USAG është e krijuar në vitin 1926, kur sipërmarrësi Herman Amos e ndërtoi fabrikën e parë të prodhimit në Gemonio, Itali nën emrin UTENSILERIA SOCIETÀ ANONIMA GEMONIO.

USAG filloi me prodhim dhe funksionin në sektorin për vegla profesionale së bashku me forma të tjera të vogla në Itali. Në vitin 1991 USAG bëhet pjesë e Grupit francez Facom Tools S.A., atëherë pjesë e grupit amerikan The Stanley Works и, dhe nga marsi i vitit 2010, pjesë e grupit multinacional Stanley Black & Decker Inc.

Pozicioni i fuqishëm i USAG në treg e ndihmoi që ta mbajë identitetin USAG, markën dhe autonominë vetjake. Sinergjia që erdhi nga bashkimi me kalimin e viteve kontribuoi për zhvillim të kompanisë nëpërmjet maksimizimit të institucioneve prodhuese dhe nëpërmjet shpërndarjes së teknologjive, aftësive logjistike dhe aftësive të marketingut.